WORKSHOP

LEIDERSCHAP  M/V

DE KWALITEIT VAN HET VERSCHIL

Thema

In deze workshop onderzoeken we in welke mate mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten een rol spelen bij de invulling van ons leiderschap.

Mannelijke energie wordt vaak verbonden aan het neerzetten van prestaties (en is niet persé het domein van de man). Vrouwelijke kwaliteiten worden verbonden aan begrippen als sfeer en samenwerken (maar is daarmee niet uitsluitend iets van vrouwen).

Zijn we ons deze eigenschappen bewust? Werken we ermee? Welke voeren de boventoon en kunnen we onze mannelijke of vrouwelijke kwaliteiten gerichter inzetten? Wat hebben we nog te leren op dit gebied?

De workshop neemt de deelnemers mee in een spannend onderzoek naar het eigen profiel als het om mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten gaat. En geeft daarmee ook mogelijkheden aan om tot een betere balans te komen bij het leidinggeven, coachen en trainen.

 

Doelgroep

Managers/leidinggevenden, coaches, trainers, HRM-functionarissen, consultants, docenten en andere belangstellenden (ervan uitgaande dat ieder zichzelf toch minstens leidt!).

Ons plaatsingsbeleid is gericht op de aanwezigheid van ongeveer evenveel mannen als vrouwen.

 

Doelen

  • Het verwerven van kennis en inzicht in de betekenis van mannelijke en vrouwelijke energie in relatie tot het leidinggeven en coachen
  • Het ervaren van eigen dominerende en/of afwezige kwaliteiten
  • Het aanreiken van mogelijkheden om tot een grotere integratie van mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten te komen in één persoon
  • Een toepassingskader voor de eigen werksituatie

 

Werkwijze

Het programma is ervaringsgericht en interactief van opbouw. De volgende thema’s spelen een rol in de opbouw van de dag:

  1. het ervaren van mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten (de schoonheid van het verschil)
  2. het kaderen van de ervaringen in de theorie en het maken van een eigen profiel
  3. het onderzoeken van de invloed van mannelijkheid en vrouwelijkheid in organisaties (middels elementen uit organisatieopstellingen)
  4. het aangaan van een innerlijke dialoog (voice dialogue) met de mannelijke en vrouwelijke kanten
  5. concrete handvaten voor ieders eigen werksituatie (checklist; visuele barometer; gespreksmodel)
  6. de werkvormen zijn gebaseerd op Voice Dialogue en Systemische Organisatieopstellingen.

 

Data en locaties: zie agenda.

Neem contact op...

download dit artikel in MS-Word